Prioriter tid til samtale med hinanden

Mange har fået mere tid sammen derhjemme med ægtefællen. 

Nogle nyder den ekstra tid sammen, mens det for andre er en udfordring, pludselig at skulle være sammen det meste af dagen, måske uden mulighed for, at mødes med andre voksne.

Andre kan føle, at de står helt alene med de mange ekstra opgaver i hjemmet, fordi ægtefælles skal på arbejde, eller det kan være at begge forældre skal afsted på arbejde og må efterlade børnene hjemme. Hvordan prioriterer vi og hvordan støtter vi hinanden bedst muligt?

Uanset om I oplever den situation I er i lige nu som en gave eller en udfordring, vil vi gerne opfordre jer til, at bruge en del af tiden sammen på at gøre noget godt for jeres ægteskab. 

Sæt jer ned og snak om det, der er vigtigt, for at jeres parforhold kan få noget godt ud af tiden.

Ægteskabsgruppe

En ægteskabsgruppe er en rigtig god mulighed for i trygge rammer, at mødes med andre ægtepar og snakke om de glæder og udfordringer, vi kan opleve i vores parforhold.

Her på siden vil vi gerne være med til at give inspiration til emner, I kan tage op i jeres ægteskabsgruppe.

Her på siden kan I finde de oplæg til samtalerne.

Hvis I har forslag emner, vil vi gerne høre fra jer.

Skriv til familiekonsulenten@indremission.dk


Ægtepar

Hvad kan vi gøre, for at bevare glæden og gnisten i vores ægteskab?

En vigtig ting er, at vi aldrig glemmer samtalen. Vi skal holde fast i, at sætte tid af i kalenderen til hinanden.

Her på siden vil vi gerne være med til at give inspiration til emner, I kan tage op i samtalen.

Hvis I har forslag til emner, vil vi gerne høre fra jer.

Skriv til familiekonsulenten@indremission.dk


Start en ægteskabsgruppe

Gode bøger at læse sammen

Ægteskabet er ikke en selvfølge. Det kræver tid og en gang imellem et sundhedstjek.
Den prioritering kan ægtepar hjælpe hinanden med i et lille fællesskab af par. Her kan deltagerne spejle sig i de andres kampe, være sårbare og blive bevidste om egne uvaner - alt sammen med fokus på at opmuntre hinanden til at holde ægteskabet sundt og godt.
»Kend hinanden« er et konkret begynderkit til ægteskabsgrupper. Her er tips til, hvad deltagerne skal overveje, før de begynder, så linjerne bliver klare og forventningerne afstemt. Med »Kend hinanden« får deltagerne også fire oplæg til samtalerne i deres gruppe.

Ægteskabet er en livslang rejse. En rejse hvor omstændighederne ændrer sig igen og igen. Derfor opstår der hele tiden nye spørgsmål - og gives nye svar.
Forfatterens ønske med denne lille samtalebog er at holde den gode samtale om parforholdet i live - hele livet. Med bogen får du 30 afsnit med opfordringen til at bruge 30 minutter på samtale, når bogen tages frem. Den kan læses hver dag i 30 dage - eller fordelt over længere tid.

For nogle år siden gik det op for Lise og Frederik Berggren Smidt, at venskabet er afgørende i ægteskabet. De er blevet hinandens bedste venner, og venskabet udvikler sig fra år til år og fra samtale til samtale.

Mange bøger om parforhold tager fat, når skaden allerede er sket og det forhold, der engang var godt, ikke længere står til at redde. Derfor må vi sætte ind, mens vi stadig elsker hinanden!
Med stor forståelse for forventninger, pres og udfordringer i det moderne parforhold hjælper psykolog Mattias Stølen Due læseren til at fokusere på, hvordan man bedst passer på hinanden i det lange forhold.

Vi har alle brug for at føle os elsket. Ikke mindst i parforholdet. Men selv om vi elsker hinanden, er det ikke altid, vi føler os elsket af vores partner. Dette spørgsmål har parterapeut og underviser Gary Chapman beskæftiget sig med i mange år. Ifølge ham forstår vi grundlæggende kærlighed gennem fem kærlighedssprog: fysisk berøring, anerkendende ord, tid til hinanden, gaver eller tjenester.

Annoncer
Tilmeld dig vores nyhedsmail og få de vigtigste nyheder fra familiearbejdet.