Har I datoen for jeres bryllup? Så er her et tilbud for jer.

 

Parat til Start 
Parat til Start er et tilbud til par, som ønsker at forberede sig på ægteskabet. Tilbuddet gælder alle par uanset kirkelig overbevisning og tilhørsforhold.

Formål
Målet med rådgivningen er at give redskaber til god kommunikation. Kommunikationen i et parforhold eller ægteskab er af afgørende betydning for, om kærligheden vokser eller kvæles. Derfor handler Parat til Start om, at I får de bedste forudsætninger for at bevare kærligheden mellem jer levende hele livet igennem! 

Grundlag
Rådgivningen tager sit udgangspunkt i det kristne syn på ægteskabet som helligt og livslangt, og den foregår med basis i Guds Ord, som er givet os i de bibelske skrifter.

Rådgiverpar
Rådgiverparrene er frivillige og ulønnede. De har kompetence og erfaring med samtaler og rådgivning, og er underlagt tavshedspligt. Alle rådgiverpar er godkendt af IM’s familieudvalg.

Samtalernes indhold
Rådgiverparrene arbejder ud fra et materiale, der blandt andet indeholder oplæg til hver samtale. Oplæggene tilpasses jeres konkrete situation, og I kan selv foreslå emner, som I gerne vil tale om. Samtalernes varighed er fra én til halvanden time.
Efter hver samtale får I udleveret hjemmearbejde til næste samtale. Det kan f.eks. være spørgsmål til samtale, små opgaver eller et forslag til læsning.

 

Samtalerne tager udgangspunkt i følgende emner

Hvem er jeg?
Skabt af Gud, værdifuld og unik – men også formet af det, jeg har oplevet og erfaret på godt og ondt. Ud fra det skal jeg håndtere nutiden og fremtiden – i et parforhold.

Hvem er du?
Vi er forskellige, men har også ligheder, vi har egenskaber og
forventninger, vi har følelser og behov. Hvordan tage ansvar for og sætte ord på egne følelser og behov?

Konfliktløsning
Økonomi, fordeling af arbejdsopgaver og engagement udenfor hjemmet m.m. kan være kilder til konflikt. Hvordan løser vi konflikter?

Prioritering
Hvad vil vi først og fremmest bruge vores tid på – hvad er vigtigst? Hvordan prioriterer vi vores tid og vores penge, så vi begge befinder os godt?

Seksualitet
Seksualitet er en dejlig gave, som vi må give gode forudsætninger: tryghed, tillid og tid.
Hvordan kan vi kommunikere med hinanden om vores forventninger, længsler og behov?

Nyheder i familiearbejdet

27.11.2023

Øje for de etiske dilemmaer i forbindelse med fertilitetsbehandling

Læs mere
08.11.2023
Familiearbejdet vil inspirere på en ny festival
Læs mere
29.09.2023

Vi søger en dedikeret leder, som kan arbejde sammen med engagerede frivillige og medarbejdere. Drømmer du om at støtte og styrke mennesker i alle…

Læs mere
Annoncer
Tilmeld dig vores nyhedsmail og få de vigtigste nyheder fra familiearbejdet.