Når børnene vælger et andet liv end vi ønsker


Spørgsmål

Vores datter har valgt at flytte sammen med sin kæreste. Hvordan viser vi hende vores ubetingede kærlighed samtidig med, at vi er tydelige omkring, at vi finder det forkert?


Svar

I kærlighed og respekt må vi lytte til det, der er værdifuldt for vores børn. Også når de vælger anderledes, end vi ville have gjort

 

At sige ting en gang

Når børn vælger anderledes end forældres ønske, kan det være nærliggende at falde i den grøft at komme til at køre i værdierne ved at nævne og konfrontere med jævne mellemrum. Her kan det overvejes, om en gang ikke er tilstrækkelig. Mange konfrontationer kan medvirke til at skubbe datteren væk. Og når værdien er blevet nævnt, får jeres datter ikke hukommelsestab. Hun husker det, I har sagt og udtrykt.

 

Elsk uden forbehold

I stiller et væsentligt spørgsmål. Hvordan vise vores datter ubetinget kærlighed? I den forbindelse er det stærkt og smukt at sige til sig selv: elsk – elsk – elsk. Det er godt at gentage for sig selv for at holde dette fokus: at elske midt i det hele. Det vil også være en fin mulighed at overveje, hvad der fungerer godt i samværet med jeres datter og hendes kæreste. At gå en tur i parken? Bage sammen? Eller komme med hjemmebagte boller til dem? Hjælpe dem med noget praktisk? Eller? Overvej, hvad der er hendes og hendes kærestes kærlighedssprog.

 

Dimensionen Gud

Når vi er magtesløse – er uden magt – er det stærkt at kunne følges med Gud. Her kan sindsrobønnen være en hjælp at bede midt i udfordringer og kaos:

"Gud, giv mig

- sindsro til at acceptere de ting, jeg ikke kan ændre,

- mod til at ændre de ting, jeg kan,

- og visdom til at kende forskellen."

 

Jeg håber, at mit svar må give jer lidt hjælp til at møde jeres datter med ubetinget kærlighed, så hun føler, at det er rart at være sammen med jer, selvom hun vælger anderledes.

 

Annoncer
Tilmeld dig vores nyhedsmail og få de vigtigste nyheder fra familiearbejdet.