Fælles andagt i familie med skiftende arbejdstider

Spørgsmål

Vi er en familie på 4, hvor mor har skiftende vagter. Vi har ikke helt fastlagte rammer for, hvad vi gør hvornår i familien Det skifter fra dag til dag og uge til uge. Det betyder blandt andet, at andagt for familien som en samlet enhed er svær, da vi ikke kan få en fast rytme.

Hvad kan vi gøre?

Svar

Tak for jeres spørgsmål. Det er et meget vigtigt emne I bringer på bane.

Som jeg forstår det, er jeres primære bekymring, at I ikke har en fast rytme i den fælles andagt for familien.

Først vil jeg gerne sige, at I skal huske at glæde jer over de gange, I kan samles som familie om andagten, på trods af skiftende arbejdstider og andre udfordringer. Uanset om det er en eller måske to gange i løbet af en uge er det super godt. Hold fast i det og glæd jer over det!

Men hvad skal I så gøre de dage, hvor det ikke er muligt at holde den fælles andagt?

Jeg vil gerne opfordre jer til at gøre det, der er muligt i stedet for at springe over. Andagt behøver ikke være at sidde stille rundt om bordet og lytte.

Hver enkelt familie må finde sin måde at gøre det på, så det ikke bare er overkommeligt at holde andagt, men også bliver en oase, hvor vi bliver fyldt på.

Hvis I har en køretur til og fra skole eller institution, kan I måske synge en sang eller fortælle en kort bibelhistorie på vejen og snakke om, hvad det kan betyde for jer.

Sidst på dagen kan I spørge jeres børn om, hvordan de tror, Gud har været med dem i det de har oplevet.

Du kan som forælder også dele en oplevelse fra din egen dag og fortælle dine børn, hvordan du tror, at Gud har været med i det, uanset om det har været en god eller svær oplevelse

Det kan også ske på et tidspunkt i løbet af aftenen derhjemme, med den forælder, der er sammen med børnene. Når I spiser, børster tænder, putter eller hvornår I nu er sammen. Den forælder, der ikke er hjemme, kan lægge en lille seddel eller sende en sms med to ting, de øvrige familiemedlemmer gerne må bede om eller takke Gud for. De, der er hjemme, kan måske også sende et par bede og takke emner med den arbejdende ægtefælle… På den måde er alle med i andagten, selvom ikke alle er fysisk tilstede. Det giver også en god mulighed for en snak den følgende dag.

Noget af det vigtigste er, at vi som forældre viser vores børn, at Gud er en virkelighed i vores hverdag. Uanset om vi har en hverdag med en fast rytme eller en hverdag med skiftende rytme, har Gud tid til at være sammen med os i det vi står i.

Andagten skal gerne være det sted, hvor tro og liv kommer til at hænge sammen.

 

Annoncer
Tilmeld dig vores nyhedsmail og få de vigtigste nyheder fra familiearbejdet.