17.04.2018

Når vennerne ikke tror

Tak for jeres spørgsmål.

Som kristne forældre ønsker vi helt naturligt at række troen videre til vores børn. Det gør vi, fordi troen er vigtig og har betydning for os. Derfor er troen også noget, vi snakker med vores børn om derhjemme og giver dem mulighed for at blive fortrolige med i børne- og juniorklubber, i kirken mv.

Vi ønsker, at vores børn lever i tro og ikke kun ved om det at tro.

Som I skriver, vil børnene før eller senere blive konfronteret med det faktum, at ikke alle klassekammerater deler deres tro, og det kan give anledning til spørgsmål og undren. Det kan enten ske ved, at jeres børn undrer sig over, at kammeraterne ikke deler troen eller modsat, at kammeraterne undrer sig over, at I og jeres børn virkelig tror på det, der står i Bibelen.

Ikke fortie

Jeg er overbevist om, at det bedste I kan gøre for jeres børn i den forbindelse er, så tidligt som muligt, at udruste dem til at kunne være i og håndtere dette faktum. Hvis vi fortier det for vores børn, kan vi risikere at miste vores troværdighed.

Snak om det, når I har andagt eller læser bibelhistorie. Mange af fortællingerne i Bibelen beskriver jo netop, hvordan nogle mennesker vælger at leve efter Guds vilje, mens andre vælger ikke at tro eller følge Guds vilje med deres liv. Ud fra det har I mulighed for, helt naturligt, at tage en snak med jeres børn om, at sådan er det også i dag.

Vær forbilleder for jeres børn ved ikke at tale negativt om de mennesker, der ikke tror på Gud. Vi læser i Bibelen, at Gud elsker alle mennesker – også de mennesker, der ikke tror.

Vi skal gennem det gode eksempel lære vores børn at respektere de mennesker, der ikke tror, og vi skal også vise dem, at vi ikke har noget at skamme os over, fordi vi tror på Gud.

Snak også med jeres børn om, at de sagtens både kan og må være rigtig gode venner med mennesker, der ikke tror på Gud.

Svært at forstå

Det er vigtigt, at vi i denne snak også tør vise vores børn, at det er svært for os voksne at forstå, hvorfor Gud giver nogle mennesker at kunne tro, mens andre tilsyneladende ikke får den gave , som det i virkeligheden er.  På den måde kan I forhåbentlig undgå, at det bliver en negativ overraskelse for jeres børn, når de på et tidspunkt selv erfarer, at ikke alle deler deres tro.

Med venlig hilsen

Annoncer
Tilmeld dig vores nyhedsmail og få de vigtigste nyheder fra familiearbejdet.