De "små ting"

16.01.2018

 

Mange tror at en romantisk gestus helst skal være noget meget stort og uventet. Ligesom i historien om den unge mand, der ønskede at fri. Han brugte en eftermiddag på, at arrangere sten på stranden. Da solen gik ned over havet, tog han sin kæreste med op til toppen af ??klitterne, og fortalte hende, at hun skulle se ned. Hen over stranden var ordene "Vil du gifte dig med mig?" skrevet med sten

Vi kan høre historier som denne og tænke "Hvor romantisk". En storslået romantisk gestus er vidunderlig og smuk - men de små ting i hverdagen er mindst lige så vigtige, og viser, at du virkelig holder af din ægtefælle.


Uventede venlige handlinger

Så den uventede venlige handling som et knus når det har været en dårlig dag, favoritkagen til fødselsdag, eller morgenmad på sengen kan få os til at føle os værdsatte og specielle, og når vi gør noget til gengæld, kan vi også vise vores ægtefælle, hvor meget vi elsker ham eller hende.

 

Så tænk over:

- At lave en kop kaffe til din ægtefælle, mens de er i gang med at rydde op.
- At støvsuge mens din kone er ude.
- At sende en opmuntrende sms, hvis du ved, han/hun har en udfordrende dag.

At gøre sådanne ”små ting” ting for vores mand eller kone, viser at vi værdsætter dem, og for nogle mennesker siger det mere end mange ord.

 

Tænk før du taler

De "små ting" betyder virkelig noget med hensyn til, hvordan vi taler til hinanden. For nogle mennesker, er ord den måde, de bedst udtrykker kærlighed. Mens de sætter pris på en venlig handling, eller en overraskende gave, har de måske også brug for at høre blide og venlige ord, som bekræfter dem og viser, at de er elsket.

Lidt selvanalyse kan være nyttigt i den forbindelse. Når vi taler med vores partner, lader vi dem så tale færdig eller afbryder vi dem? Er vi opmærksomme på dem, eller flyver tankerne mens de fortæller os om deres dag? Bruger vi søde 'kælenavne' eller kommer vi til at kalde dem ting, som er knapt så rare? Er vores ord venlige eller sarkastiske? Jamrer og klager vi? Kritiserer eller bekræfter vi dem foran andre?

En har engang sagt: "Hvis du bliver ved med at hakke på din mand ned, vil du ende med at have en meget lille mand". Og det samme kan være tilfældet den anden vej rundt. Gør det til en daglig vane, at sige bekræftende og påskønnende ord til hinanden.

Troværdigheden i vores ord betyder noget. Hvis vi taler uvenligt overfor hinanden i vores daglige samtaler, så vil det underminere de venlige ord, vi måske siger ved særlige lejligheder. Vi kan nå et punkt, hvor vores partner ikke længere tror de venlige ord vi siger, fordi de er så vant til at blive talt ned til. Når det sker, har vi lagt grunden til opløsning af vores ægteskab.


Beskidte sokker

”Dråben, der fik bægeret til at flyde over" er en almindelig betegnelse, der bruges til at beskrive den ene lille ting, der har "skubbet noget ud over kanten". Små kommentarer, glemte aftaler eller hensynsløse handlinger kan udløse et stort skænderi, eller endda en situation, hvor den ene ægtefælle trækker sig.

Ofte handler de store skænderier om alle de små ting, der har hobet sig op - den glemte mærkedag, for sent ankomst til en aftale, beskidte sokker efterladt på gulvet osv. Hvis ikke der løbende tages hånd om de ”små ting”, kan det hobe sig op over tid og blive omdrejningspunkt for en langt større følelse af, at være taget for givet eller ignoreret.

Den enkle sandhed er, at det er de ”små ting”, der danner fundamentet for vores forhold. Og den gode nyhed er, at vi kan begynde i det små i dag.


Eksempler på "små ting", som viser kærlighed og omsorg

"For nylig kom jeg træt og gnaven hjem fra arbejde. Min mand tog min frakke, gav mig et knus, og sendte mig derefter ind i sofaen, mens han lavede en kop kaffe til mig. Han sad sammen med mig, lyttede til mit brok og opmuntrede mig. En lille handling, men det forandrede virkelig mit humør! "
"Når jeg arbejder sent, kommer min kone ind i arbejdsværelset engang imellem og rører let ved min skulder. Det er bare rart at vide, jeg er ikke blevet glemt, og det minder mig om, at uanset hvor meget arbejde jeg har, så elsker hun mig og interesserer sig for mig”.
"Min kone elsker frøer. Jeg fandt en pakke med postkort med forskellige billeder af frøer, og brugte dem til at skrive nogle takkekort til hende. Hun hængte dem alle sammen op på skabet i vores soveværelse. De hænger der stadig her tre år senere!"
"Jeg viser tit kærlighed til min mand ved at lade ham spille computer i 30 minutter uden afbrydelser. Det lyder fjollet, men han værdsætter virkelig, at jeg anerkender hans behov for tid til afslapning”.
"Min mand tager et Universitetskursus i sin fritid. En aften, før han begyndte på hjemmearbejdet, satte jeg nogle stearinlys omkring hans skrivebord, så han havde en dejlig afslappende atmosfære at arbejde i, og han satte virkelig pris på det."
"Min kone hader at tale i telefonen, så jeg tilbyder hende at ringe for hende, for eksempel for at lave en lægeaftale".

Annoncer
Tilmeld dig vores nyhedsmail og få de vigtigste nyheder fra familiearbejdet.