22.12.2017

Ægteskab er IKKE for DIG

 

Inden du bare surfer videre, vil jeg gerne opfordre dig til at stoppe op og fortsætte læsningen.

Jeg mødte min kone i gymnasiet, da vi begge var 15 år gamle. Vi var venner i ti år, indtil ... indtil vi besluttede os for ikke bare at være venner. Jeg anbefaler helt klart, at bedste venner forelsker sig.

Ikke desto mindre, kunne forelskelsen i min bedste ven ikke forhindre mig i at mærke en vis frygt og bæven, ved tanken om at blive gift. Jo nærmere Kim og jeg kom beslutningen om at gifte os, jo mere blev jeg fyldt med en lammende frygt. Var jeg klar? Var det, det rigtige valg? Var Kim den rette person at gifte sig med? Ville hun gør mig glad?

En aften, delte jeg disse tanker og bekymringer med min far.

Jeg tror vi alle oplever øjeblikke i vores liv, hvor det føles som om tiden står stille og vi ved, at dette er et øjeblik, som vi aldrig vil glemme.
Min fars reaktion på mine bekymringer var sådan et øjeblik for mig. Med et vidende smil sagde han

"Seth, du er alt for egoistisk. Jeg vil gøre det helt klart for dig: Ægteskab er IKKE for DIG. Du gifter dig ikke, for at gøre dig selv glad, du gifter dig for at gøre en anden glad. Og ydermere, dit ægteskab er ikke for dig selv. Du gifter dig for en familie. Ikke kun for svigerforældrene og alt det pjat, men for dine fremtidige børn. Hvem ønsker du, skal hjælpe dig med at opfostre dem? Hvem ønsker du skal påvirke dem? Ægteskab er ikke for dig. Det handler ikke om dig.

Ægteskab handler om den person, du gifter dig med. Det handler om din ægtefælle".

Det var i det øjeblik, at jeg vidste, at Kim var den rette person at gifte sig med. Jeg indså, at jeg ønskede at gøre hende glad og lykkelig, at se hende smile hver dag, og få hende til at grine hver dag. Jeg ønskede at være en del af hendes familie, og min familie ønskede at have hende som en del af vores. Og når jeg tænker tilbage på alle de gange, jeg har set hende lege med mine niecer, vidste jeg, at hun var den ene, med hvem jeg ønskede at bygge vores egen familie.

Min fars råd var både rystende og afslørende. Det gik imod tidens "bytte-ret filosofi", der siger, at hvis du ikke er tilfreds, kan du levere ”varen” tilbage og få en ny.

Nej, et sandt ægteskab (og ægte kærlighed), handler aldrig om dig. Det handler om den person, du elsker, deres ønsker, deres behov, deres håb og deres drømme. Selviskhed siger, "Hvad er der i det for mig?", mens kærlighed spørger: "Hvad kan jeg give?"

For nogen tid siden, viste min kone mig, hvad det vil sige at elske uselvisk. I flere måneder havde mit hjerte været forhærdet med en blanding af frygt og vrede. Efter at trykket havde bygget sig op til et niveau, hvor ingen af os kunne stå imod det, brød mine følelser ud. Jeg var afstumpet. Jeg var egoistisk.

Men i stedet for at matche min egoisme, gjorde Kim noget ud over det vidunderlige - hun mødte mig med kærlighed. Hun lagde alle de smerter og kvaler jeg havde forvoldt hende til side, hun tog mig kærligt i sine arme, og beroligede og trøstede mig.Jeg måtte erkende, at jeg havde glemt min fars råd. Imens Kims side af ægteskabet havde handlet om at elske mig, havde min side af ægteskabet udelukkende handlet om mig selv. Denne triste erkendelse fik mig til at græde, og jeg lovede min kone, at jeg ville forsøge at blive bedre.

Til alle der læser denne artikel - gift, næsten gift, single eller endda dig der har valgt at leve alene – ønsker jeg at du skal vide, at ægteskabet ikke er for dig. Ingen ægte kærlighed er for dig. Kærlighed handler om den person du elsker.

Og paradoksalt nok, jo mere du virkelig elsker denne person, jo mere kærlighed vil du modtage. Og ikke kun fra dine nærmeste, men også fra deres venner og deres familie og tusindvis af andre mennesker, du aldrig ville have mødt, hvis din kærlighed forblev selvcentreret.
Så kærlighed og ægteskab er IKKE for DIG. Det handler om de andre.

Annoncer
Tilmeld dig vores nyhedsmail og få de vigtigste nyheder fra familiearbejdet.