Spørgsmål

Vi vil gerne have børnene med

Vi er en familie med tre børn på 5, 7 og 9 år. Vi forsøger at være med til møderne i vores missionshus, men de ældste af børnene er begyndt at brokke sig over at skulle med. Hvis vi voksne er trætte kan det være fristende bare at blive hjemme i stedet for at tage diskussionen med dem. Vi vil gerne, at de kommer med, men vi vil ikke trække noget ned over hovedet på dem, som kan betyde, at de vælger troen fra senere.. Har I nogle ideer til hvordan vi kan tackle udfordringen?

Svar

Tak for jeres vigtige og relevante spørgsmål.

I en travl hverdag kan det være svært at prioritere mellem de mange tilbud der findes. Derfor er det godt, at I over for hinanden får sat ord på, hvorfor det er vigtigt for jer at komme til møderne i missionshuset, og hvorfor det også er godt, at jeres børn kommer med.

Beslut jer i god tid

Et godt redskab kan være at sætte jer ned søndag og gå kalenderen igennem for den kommende uge. Nå I allerede her bevidst vælger mødet i missionshuset til, skal I ikke skal træffe beslutningen om, hvor vidt I skal tage af sted eller ej på selve dagen,– det har I jo besluttet først på ugen. Fortæl jeres ældste barn om det, så han eller hun ved, at det ikke er noget I skal diskutere på dagen.

Det er vigtigt, at I bakker hinanden op i jeres valg, for der vil være mange gange, hvor I er trætte, når I skal afsted. Det er en børnefamilies lod, men hjælp hinanden til at holde fast i, at I vil afsted.

Hvis det er et møde, hvor der ikke sker noget særligt for børnene, kunne det være en mulighed, at finde noget til hvert barn, som de kan hygge sig med, måske noget som de kun får frem, når det er med i missionshuset. Det kunne være perler, male i en bestemt malebog, noget særligt LEGO eller andet som ikke laver den store støj.

Jeg foreslår, at børnene sidder med ved bordet sammen med voksne, ikke ved deres eget bord. Det vil give dem følelsen af, at de er en del af fællesskabet og har en plads. De skal ses og høres på lige fod med andre til mødet.

Måske kunne I opfordre jeres bestyrelse til, at der ved møderne også er et par børnesange, måske ”Børnenes fem minutter” og at børnene kan inddrages i bønsfællesskabet.

Bestil barnepige

Et andet redskab, som min mand og jeg bruger, er at bestille barnepige til de møder hvor vi tager afsted uden børn. Jeg bestiller til et halvt år ad gangen. Så er det ikke et spørgsmål, om vi kan nå at få en barnepige - barnepigen kommer og banker på døren kl. 19, og så er det afsted med os.

Måske skal I bestille barnepige til nogle af møderne, men det er vigtigt at I også tager afsted som familie.

Til sidst vil jeg sige, at det aldrig bliver jeres ansvar hvad jeres børn vælger senere hen i livet. Det er jeres ansvar som forældre, at præsentere dem for evangeliet og give dem et godt grundlag for deres valg senere, men valget om at følge Jesus er deres eget.

Annoncer
Tilmeld dig vores nyhedsmail og få de vigtigste nyheder fra familiearbejdet.